Könnyű gyors kelt túrós batyu - többféle túrótöltelékkel recept

Könnyű gyors kelt túrós batyu - többféle túrótöltelékkel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
N.Ildikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3010

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tartalmas levesek mellé, második fogásként kiváló. Az elkészítését nagymértékben megkönnyíti a kenyérsütőgép dagasztó funkciója, de nélküle is elkészíthetjük, de ebben az esetben a tölteléket készítsük el előre! Ezt a kelt tésztát nem kell keleszteni!

8 személyre

  • A tésztához:
  • 75 dkg finomliszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 450 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor vagy xilit
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál sikér (elmaradhat, ha jó minőségű a liszt)

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor vagy xilit
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 db citrom leve
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya

Hamis krémtúró töltelék

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor vagy xilit
  • 1 nagy pohár tejföl (min.4 dl)
  • 1 db citrom leve
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola vagy aszalt áfonya

Elkészítés

A tésztához valókat kenyérsütőgépbe tesszük, és tésztaprogramra állítjuk, vagy kézzel sima állagúvá dagasztjuk. (A gépi dagasztás alatt elkészíthetjük a tölteléket.)

Dagasztás után kinyújtjuk, és 20 db kb. 10X10 cm-es darabra vágjuk.

A négyzetekbe teszünk 2 evőkanálnyi tölteléket, és batyukat formálva, papírral bélelt nagyméretű tepsibe helyezzük, kis közöket hagyva a batyuk között.

Hideg sütőbe tesszük, majd alsó-felső légkeverésen, 200°-on, 25 percig sütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

A tetejét porcukorral, vagy porrá őrölt xilittel hintjük meg.

I. Túró töltelék készítése: Az áttört túróhoz adjuk a búzadarát, a 3 tojássárgát, a citrom levét, héját, és homogénné keverjük. A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, és az aszalt gyümölccsel a túróhoz keverjük.

II. Hamis krémtúró töltelék: A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport sűrűre összefőzzük, belekeverjük a citrom levét, héját, az aszalt gyümölcsöt, és a tejfölt.


Könnyű gyors kelt túrós batyu - többféle túrótöltelékkel recepthez kapcsolódó receptek

Könnyű gyors kelt túrós batyu - többféle túrótöltelékkel

Könnyű gyors kelt túrós batyu - többféle túrótöltelékkel

Tartalmas levesek mellé, második fogásként kiváló. Az elkészítését nagymértékben megkönnyíti a kenyérsütőgép dagasztó funkciója, de nélküle is elkészíthetjük, de ebben az esetben a tölteléket készítsük el előre! Ezt a kelt tésztát…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés