Könnyű sós kifli recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Rátaláltam egy ilyen szuper sós kiflire, és elkészítettem, nagyon jó lett, érdemes elkészíteni, másnapra is kiváló, csak mikróba kell tenni, ha puhán akarjuk elfogyasztani.
- 25 dkg finom liszt
- 15 dkg BL 80 liszt
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl víz
- 5 dkg élesztő
- só
- 8 dkg vaj
- 1 db tojás
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben, majd a liszthez adjuk, és még a 2 dl joghurtot, és az 1 db tojás felét is hozzáadjuk. A tésztát jól összedolgozzuk, és kb. 40 perc alatt kelni hagyjuk.
Amikor a tészta megkelt, a tésztából háromszögeket vágunk ki, és megkenjük puha vajjal, és rászórunk sót, majd feltekerjük kis kiflikké. A kifliket megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk nagy szemű sóval. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sültjük.
Könnyű sós kifli
Rátaláltam egy ilyen szuper sós kiflire, és elkészítettem, nagyon jó lett, érdemes elkészíteni, másnapra is kiváló, csak mikróba kell tenni, ha puhán akarjuk elfogyasztani.
Hozzászólások a(z) Könnyű sós kifli recepthez
blahunka Attiláné - 2013. február 17.









zrita - 2013. február 17.








