Könnyű sós kifli

Könnyű sós kifli

Rátaláltam egy ilyen szuper sós kiflire, és elkészítettem, nagyon jó lett, érdemes elkészíteni, másnapra is kiváló, csak mikróba kell tenni, ha puhán akarjuk elfogyasztani.

6 személyre

  • 25 dkg finom liszt
  • 15 dkg BL 80 liszt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben, majd a liszthez adjuk, és még a 2 dl joghurtot, és az 1 db tojás felét is hozzáadjuk. A tésztát jól összedolgozzuk, és kb. 40 perc alatt kelni hagyjuk.

Amikor a tészta megkelt, a tésztából háromszögeket vágunk ki, és megkenjük puha vajjal, és rászórunk sót, majd feltekerjük kis kiflikké. A kifliket megkenjük a maradék tojással, és megszórjuk nagy szemű sóval. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sültjük.