Konyak-meggyes recept

Konyak-meggyes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vic71

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2208

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 dkg cukor
  • tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg zsír vagy sütőmargarin
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • magozott meggy, konyakmeggy vagy rum aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0.5 liter tej
  • 1 kocka margarin (25 dkg)

A csokimázhoz:

  • 2 db étcsoki tortabevonó
  • 1 dl víz
  • 3 dkg margarin

Elkészítés

A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el.

A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggy vagy rumaromát.

A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, majd a meggyet is beleforgatjuk. A krémmel megtöltjük a két lapot.

A csokimázhoz a tortabevonót, vizet,margarint gőz fölé tesszük, kevergetjük és amikor sima, folyékony masszát kapunk a sütemény tetejére tesszük.


Konyak-meggyes recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés