Korhely harcsahalászlé recept

Korhely harcsahalászlé
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4814

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karácsonyi pontyhalászlé helyett készíthetünk egy finom, tejfölös harcsahalászlét is akár.

2 személyre

  • 50 dkg afrikai harcsatörzs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél
  • 2 db csípős halászlékocka
  • 1 pohár pohár tejföl (kicsi)
  • 1 tk liszt
  • víz

Elkészítés

A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint felkockázzuk és félretesszük.

A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy-két babérlevelet, ízlés szerint sót, a pirospaprikát és a halászlékockát.

Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű csont nélküli lé maradjon.

A tejfölt simára keverjük egy kevés liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatjuk. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan, kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.

Tálaláskor friss kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.


Korhely harcsahalászlé recepthez kapcsolódó receptek

Korhely harcsahalászlé

Korhely harcsahalászlé

A karácsonyi pontyhalászlé helyett készíthetünk egy finom, tejfölös harcsahalászlét is akár.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Korhely harcsahalászlé recepthez

thumb
Gizi - 2013. szeptember 03.
Köszönöm Zsuzsa!! :)
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 01.
Örömmel,de elkevertem a receptjét,és minden hozzávalót nem tudok fejből.Fotóm van róla,de igérem meg lessz.
thumb
Gizi - 2013. augusztus 31.
Halászlé nálunk is ritkán van, viszont ez a recept nagyon megtetszet, és nagy sikere volt karácsonykor. A lazacból készült levesedet hol találom meg, mert szívesen elkészíteném én is.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 31.
Köszi!Talán a kétségeimet kizárta,mert a Zolit jól ismerem.Tőle inkább az olaszos ételek azok amiket tanultam.Hiába!Ritkán főzök halászlét,mert nálunk nem menő étel.Én lazacból főztem finom ünnepi levest.
thumb
Gizi - 2013. augusztus 31.
Kedves Zsuzsa! Ezt a recept Mága Zoltántól lestem el, és Ő sem tett bele káposztát. A korhely elnevezést a tejföl miatt kapta. Nagyon finom, bátran merem ajánlani Neked is.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 30.
Illetve még citromos tejfölös habarással ismerem.Bár azt nem mindenki kedveli,pedig úgy finom.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 30.
Bocs káposztát,mert az unokám pont belenyúlt!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. augusztus 30.
A korhelybe káposutát is szoktak tenni,így egy kicsit az elnevezés nem a legjobb,de a recept igen.