Korhely harcsahalászlé

Korhely harcsahalászlé

A karácsonyi pontyhalászlé helyett készíthetünk egy finom, tejfölös harcsahalászlét is akár.

2 személyre

  • 50 dkg afrikai harcsatörzs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • 2 db babérlevél
  • 2 db csípős halászlékocka
  • 1 pohár pohár tejföl (kicsi)
  • 1 tk liszt
  • víz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint felkockázzuk és félretesszük.

A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy-két babérlevelet, ízlés szerint sót, a pirospaprikát és a halászlékockát.

Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű csont nélküli lé maradjon.

A tejfölt simára keverjük egy kevés liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatjuk. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan, kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.

Tálaláskor friss kenyeret vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.