Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral recept

Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
592

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben az őszies időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.

2 személyre

  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db füstölt sonkás leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • olívaolaj

Elkészítés

A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.


Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral recepthez kapcsolódó receptek

Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral

Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral

Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben az őszies időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés