Korhelyleves lencsével recept

Korhelyleves lencsével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1325

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szilveszterre készült finom laktató és másnaposságra való gyomorkímélő étel.

6 személyre

  • 50 dkg füstölt sertéscsülök
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 15 dkg lencse
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros, amit nem kell kimosni)
  • 10 gr fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 50 gr liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 késhegyni só
  • 1 késhegyni fekete bors (őrölt)
  • 4 db babérlevél
  • 2 db közpes hagyma

Elkészítés

A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors, és 1 db hagyma, 1 -2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk. Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük. Erre kerül a savanyúkáposzta.

Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, és a csontokról leválasztjuk, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk, és a káposztához adjuk. Ugyanígy a lencsét, és a babért, és zúzott fokhagymát. A főzőlével felöntjük, de csak 5 dl legyen. Végül ha minden megpuhul, akkor a tejfölt a liszttel mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.

Végül forrón tányérokba szedjük,locsoljunk rá még tejfölt, és már jó étvággyal neki is állhatunk.


Korhelyleves lencsével recepthez kapcsolódó receptek

Korhelyleves lencsével

Korhelyleves lencsével

Szilveszterre készült finom laktató és másnaposságra való gyomorkímélő étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés