Korianderes-lime-os csirkefajitas

Korianderes-lime-os csirkefajitas

Mexikó messze van - készítsen hát otthon fajitast!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 marék friss koriander
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 5 evőkanál lime-lé
  • 2.5 kiskanál őrölt kömény
  • 1.25 kiskanál ancho csilipor
  • 3 db csirkemellfilé
  • 3 db poblano paprika
  • 3 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 fej lila hagyma
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • tortillalapok
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az első 5 hozzávalóból marinádot készítünk, és kb. 1 dl-nyit a csirkemellfilékre öntünk belőle.

A centis csíkokra vágott poblano és kalifornia paprikát, valamint a karikára vágott hagymát szintén megöntözzük 1 dl marináddal, majd sózzuk, borsozzuk.

A húst forró olajban aranybarnára sütjük, majd félretesszük. A maradék olajban a zöldségeket éppen csak puhára sütjük.

A tortillalapokat enyhén megpirítjuk. A húst csíkokra vágjuk, a zöldségekkel együtt a tortillalapokba töltjük, és meglocsoljuk a maradék marináddal. Tálalhatjuk avokádóval, salsaszósszal, friss korianderrel és tejföllel.