Körte pongyolában recept

Körte pongyolában
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1343

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Körte estélyiben - Pongyola? Csak, ha elszabtuk...

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szem körte
  • 0.5 csomag mirelit leveles tészta
  • kevés liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vaníliafagylalt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A körtéket meghámozzuk, és a magházukat alulról egészben kivágjuk.

A felengedett tésztát belisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora félköröket vágunk belőle, hogy be tudjuk borítani velük a gyümölcsöket. A maradék tésztából levélformákat vágunk, és a körték csúcsa közelébe tapasztjuk.

A tésztába tekert körtéket tűzálló edénybe tesszük, megkenjük a felvert tojással, és sütőben aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, a fagylaltot a magházak helyére kanalazzuk és tálaljuk.


Körte pongyolában

Körte pongyolában

Körte estélyiben - Pongyola? Csak, ha elszabtuk...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés