Körtechutney recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A körtechutney-t sajtokhoz, hideg sültekhez, vadakhoz, pástétomokhoz fogyasszuk.
- 1.5 kg körte (jó érett gyümölcs a jó hozzá, például Vilmos körte)
- 2 rúd fahéj
- 1 teáskanál szegfűbors
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 db csili
- 1.5 diónyi gyömbér
- 1 csapott teáskanál só
- 8 dkg barna cukor
- 3 evőkanál almaecet
- 1 mareék aszalt vörösáfonya
- 1 marék aranymazsola
Elkészítés
Az érett, szaftos körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, és a magházat távolítsuk el. Az apró kockákra vágott körtét tegyük fel egy nagyobb lábosban főni. Fűszerezzük a fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel, sóval. Adjuk hozzá a mazsolát is, és édesítsük cukorral. Majd adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott chili paprikát (ha nem szeretjük nagyon erősen, akkor az ereit dobjuk el).
Jó sűrűre főzzük, akkor adjuk hozzá az almaecetet. Ezzel még 5-6 percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük. A teli üvegeket öt percre fejre állítjuk, így biztosítjuk, hogy elálljon a főztünk. Aki nem szereti a darabos fűszereket a szószban, nyugodtan használhat őrölt fűszereket is az elkészítéshez.
Körtechutney recepthez kapcsolódó receptek
Körtechutney
Hozzászólások a(z) Körtechutney recepthez









