Körtés-áfonyás sütemény recept

Körtés-áfonyás sütemény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
768

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 26 dkg hideg vaj
  • 9 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 60 dkg körtekompót
  • 20 dkg áfonyalekvár
  • 8 dkg barna cukor
  • 20 dkg durvára vágott mandula
  • 15 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Elektromos keverővel 18 dkg lisztet, 14 dkg felkockázott vajat és a cukrot morzsalékos állagúvá dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és sima tésztává keverjük.

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű sütőformába simítjuk, és 15 percig elősütjük.

A lecsepegtetett és apróra vágott körtét összekeverjük az áfonyalekvárral.

A maradék lisztet összekeverjük a barna cukorral és a mandulával, elektromos keverővel eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a maradék felkockázott vajat is.

A mandulás töltelék felét hozzákeverjük az áfonyás körtéhez, és a tészta tetejére kanalazzuk.

Rátesszük a fagyasztott gyümölcsöket, majd beborítjuk a maradék mandulás keverékkel, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, szeletekre vágjuk.


Körtés-áfonyás sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés