Körtés-cseresznyés süti recept

Körtés-cseresznyés süti
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1021

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 18 dkg + 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg olvasztott Rama + a formába
  • 0.8 dl tej
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg sütőporos liszt + 1 evőkanál + a formába
  • 2 db körte
  • 12 dkg aszalt cseresznye
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg porcukor + a tetejére
  • 0.5 db tojásfehérje
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Ramával vékonyan kikenünk és kilisztezünk egy 20 cm-es tortaformát, az alját kibéleljük sütőpapírral, és ezt is megkenjük Ramával.

Összekeverünk 2 tojást a cukorral, a Ramával, a tejjel, a vaníliával és a 2 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.

A meghámozott és felkockázott körtét és az aszalt cseresznyét a tésztához keverjük, majd a masszát a sütőformába kanalazzuk.

Összekeverjük az őrölt mandulát, a porcukrot és a tojásfehérjét, hozzáadjuk a fahéjat, a maradék egész tojást

és 1 evőkanál lisztet, majd a tészta tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk rajta.

A sütit kb. 1 óra 20 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Körtés-cseresznyés süti recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés