Körtés-cseresznyés süti recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 db tojás
- 18 dkg + 2 evőkanál cukor
- 10 dkg olvasztott Rama + a formába
- 0.8 dl tej
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- 15 dkg sütőporos liszt + 1 evőkanál + a formába
- 2 db körte
- 12 dkg aszalt cseresznye
- 5 dkg őrölt mandula
- 5 dkg porcukor + a tetejére
- 0.5 db tojásfehérje
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Ramával vékonyan kikenünk és kilisztezünk egy 20 cm-es tortaformát, az alját kibéleljük sütőpapírral, és ezt is megkenjük Ramával.
Összekeverünk 2 tojást a cukorral, a Ramával, a tejjel, a vaníliával és a 2 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
A meghámozott és felkockázott körtét és az aszalt cseresznyét a tésztához keverjük, majd a masszát a sütőformába kanalazzuk.
Összekeverjük az őrölt mandulát, a porcukrot és a tojásfehérjét, hozzáadjuk a fahéjat, a maradék egész tojást
és 1 evőkanál lisztet, majd a tészta tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk rajta.
A sütit kb. 1 óra 20 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.