Körtés-rebarbarás morzsatorta recept

Körtés-rebarbarás morzsatorta
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1429

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rebarbara csodálatos növény. Fantasztikus dolgokat készíthetünk belőle. Egy morzsa sem marad - különleges és könnyű.

4 személyre

  • 15 dkg gabonakeksz
  • 0.5 evőkanál vaj + a sütéshez
  • 3 szem körte
  • 50 dkg rebarbara
  • 10 dkg cukor
  • 1 db narancs reszelt héja

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet egy mozsárban összetörjük. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával.

A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk és kimagozzuk. A rebarbarát 6-8 cm-es darabokra vágjuk, majd a körtével együtt összekeverjük a cukorral és a narancshéjjal.

Vékonyan kivajazunk egy nagyobb hőálló tálat, belekanalazzuk a gyümölcsös keveréket, a tetejét megszórjuk a kekszmorzsával, és 30 percig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Melegen tálaljuk.


Körtés-rebarbarás morzsatorta

Körtés-rebarbarás morzsatorta

A rebarbara csodálatos növény. Fantasztikus dolgokat készíthetünk belőle. Egy morzsa sem marad - különleges és könnyű.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés