Körtés, vörösáfonyás kalácspuding recept

Körtés, vörösáfonyás kalácspuding
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
2192

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kenyérpudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az "egydés" puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding. Nekünk idegen ez a műfaj, pedig oly egyszerű az elkészítés menete, és olyan finom a végeredmény, hogy érdemes kipróbálni őket .

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db nagyobb körte
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg aszalt vörösáfonya (vagy mazsola), és a tetejére egy kevés
  • 4 szelet panettone vagy kuglóf (3 cm vastag)
  • 3 db tojás
  • 5 dl tojáslikőr
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A meghámozott, kimagozott és felszeletelt körtéket a vajban puhára pároljuk. Áttesszük egy tepsibe, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal és a vörösáfonyával, majd rátesszük a panettone szeletet.

Összekeverjük a tojást, a tojáslikőrt és a vaníliát, ráöntjük a panettonéra, és enyhén megnyomkodjuk, hogy átitatódjon vele. Kb. 35 percig sütjük. Tálalás előtt 20-30 percig állni hagyjuk. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk. A tetejére ízlés szerint szórhatunk még áfonyát.


Körtés, vörösáfonyás kalácspuding recepthez kapcsolódó receptek

Körtés, vörösáfonyás kalácspuding

Körtés, vörösáfonyás kalácspuding

Kenyérpudding, két d-vel. Nincs tévedés! Az "egydés" puding az, amit mi is pudingnak ismerünk. A másik angolszász eredetű, két d-vel írják, és lehet édes, mint a híres karácsonyi pudding vagy sós, mint a híres Yorkshire-pudding.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés