Kovászos uborka recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Régi recept feltúrbozott változata
- 6 dkg só
- 2.5 kg kovászolni való uborka
- 2 csokor elvirágzott kapor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál egész fekete bors
- 1 evőkanál egész koriandermag
- 2 szelet kenyér
Elkészítés
A sót elkeverjük 2 l langyos vízben, majd félretesszük. Az uborkákat alaposan megmossuk, mindkét végüket levágjuk, és a két végén kis, kereszt alakú vágásokat ejtünk, hogy jobban átjárja majd a sós víz.
Egy 5 literes steril befőttesüveg aljába helyezünk egy kevés kaprot, és az uborkákat állítva az üvegbe rendezzük.
Beletesszük a fokhagymát, a borsot és a koriandert, hozzáadjuk a maradék kaprot, majd felöntjük a sós vízzel, és a tetejére tesszük a kenyérszeleteket.
Az üveg szájára egy kistányért helyezünk, és napos helyre tesszük. Meleg időben 3-4 nap múlva, hűvösebb időben 6-7 nap múlva fogyasztható.
Kovászos uborka recepthez kapcsolódó receptek
Kovászos uborka
Régi recept feltúrbozott változata