Kovászos uborka recept

Kovászos uborka
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
557

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régi recept feltúrbozott változata

10 személyre

  • 6 dkg só
  • 2.5 kg kovászolni való uborka
  • 2 csokor elvirágzott kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál egész fekete bors
  • 1 evőkanál egész koriandermag
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés

A sót elkeverjük 2 l langyos vízben, majd félretesszük. Az uborkákat alaposan megmossuk, mindkét végüket levágjuk, és a két végén kis, kereszt alakú vágásokat ejtünk, hogy jobban átjárja majd a sós víz.

Egy 5 literes steril befőttesüveg aljába helyezünk egy kevés kaprot, és az uborkákat állítva az üvegbe rendezzük.

Beletesszük a fokhagymát, a borsot és a koriandert, hozzáadjuk a maradék kaprot, majd felöntjük a sós vízzel, és a tetejére tesszük a kenyérszeleteket.

Az üveg szájára egy kistányért helyezünk, és napos helyre tesszük. Meleg időben 3-4 nap múlva, hűvösebb időben 6-7 nap múlva fogyasztható.


Kovászos uborka recepthez kapcsolódó receptek

Kovászos uborka

Kovászos uborka

Régi recept feltúrbozott változata

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés