Kövesztett, vagy abált szalonna recept

Kövesztett, vagy abált szalonna
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
9626

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lehet, hogy sokan ellenzik, ellene vannak az ilyesfajta ételnek, pedig ha mértékkel fogyasztjuk, akkor valószínű, hogy kevesebbet ártunk vele, mint a műanyag margarin készítményekkel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg jó húsos, bőrös malachús (oldalas), vagy bőrös császár
  • 2 fej dundi fokhagyma
  • őrölt bors és pirospaprika

Elkészítés

A legegyszerűbb reggelinek való, amit el lehet készíteni. A megmosott, két darabba vágott húst hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket. Addig főzzük, míg a csontokat szépen ki nem tudjuk húzni. Ekkor kivesszük a főzővízből, és jól besózzuk, borsozzuk, és paprikázzuk.

Hideg helyen kifagyasztjuk. Több napig eltartható. Az abálólevet használjuk fel kelkáposzta főzelék készítésére, a hagymával együtt. A főzési időt lerövidíthetjük, ha kuktában abáljuk szalonnánkat.


Kövesztett, vagy abált szalonna recepthez kapcsolódó receptek

Kövesztett, vagy abált szalonna

Kövesztett, vagy abált szalonna

Lehet, hogy sokan ellenzik, ellene vannak az ilyesfajta ételnek, pedig ha mértékkel fogyasztjuk, akkor valószínű, hogy kevesebbet ártunk vele, mint a műanyag margarin készítményekkel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés