Kozáksapka - hólabda recept

Kozáksapka - hólabda
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
231

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha rajongója vagy Te is a kókuszos édességeknek, akkor ezt a népszerű, klasszikus, nagyon finom süteményt el kell készítened! Igaz, hogy egy kicsit pepecselős az elkészítése, de a végeredmény kárpótol mindenért. Mi nagyon szeretjük! <3

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 6 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 8 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

Krém hozzávalói:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 üvegcse üvegcse rumaroma

Csokimázhoz:

  • 90 gr étcsokoládé (Szerencsi Party tortabevonó)
  • 1 kiskanál ráma margarin

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm) (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

1. Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgákat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzá keverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

3. Közben elkészítjük a krémet: A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük, és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen KIHŰLT krémhez keverjük, majd kézi mixerrel habosra jól összekeverjük.

4. A megsült, kihűlt tésztából a pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, majd a piskóta korongokat félbe vágjuk (vízszintesen). A két félbe vágott korongokat krémmel összeragasztjuk, körbe az oldalát is bekenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a margarinnal. Egy kiskanál segítségével szépen, egyenletesen rákenjük a sütik tetejére az olvasztott csokoládét.

6. Tálalásig a hűtőbe tároljuk.

Tipp: A megmaradt tésztából, hogy semmi ne menjen kárba, egy nagyon finom kókuszgolyót készítettem: A tésztát szét csipkedtem (morzsoltam), majd belekevertem a megmaradt krémet és még annyi sárgabaracklekvárt kevertem hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kaptam. Dió nagyságú golyókat formáztam és végül beleforgattam a kókuszreszelékbe.


Kozáksapka - hólabda recepthez kapcsolódó receptek

Kozáksapka - hólabda

Kozáksapka - hólabda

Ha rajongója vagy Te is a kókuszos édességeknek, akkor ezt a népszerű, klasszikus, nagyon finom süteményt el kell készítened! Igaz, hogy egy kicsit pepecselős az elkészítése, de a végeredmény kárpótol mindenért. Mi nagyon szeretjük! <3…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés