Krakkói kacsa recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 140 perc
Megnézték: |
Pecsenyekacsa recept ízletesen elkészítve
- 2 egész pecsenyekacsa
- só
- 2 szem alma
- 2 szál rozmaringág
- 8 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 3 fej vöröshagyma
- 60 dkg gomba + ízlés szerint erdei gomba (tetszőleges)
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1.5 dl vörösbor
Elkészítés
A kacsák hasüregét besózzuk, belehelyezünk egy-egy almát és egy kis rozmaringot. A kacsák bőrét is átdörzsöljük egy kis sóval és rozmaringgal.
A megtisztított zöldségeket és a gombát karikára vágjuk, összekeverjük a sűrített paradicsommal, és egy sütőedényben a kacsák köré rendezzük.
Alufóliával letakarjuk, és 180 °C-os sütőben 1,5 órán át sütjük, majd a fóliát levéve további 20 percig hagyjuk pirulni.
A zöldségeket áttesszük egy főzőedénybe, hozzáadjuk a bort és némi rozmaringot, és átforraljuk. A ropogósra sült kacsákat a zöldségágyon tálaljuk.
Krakkói kacsa recepthez kapcsolódó receptek
Krakkói kacsa
Pecsenyekacsa recept ízletesen elkészítve