Kráter sütemény recept

Kráter sütemény
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MKati

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7339

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 ek kakaó
  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 2 cs vaníliás puding
  • 9 dl tej
  • 3 ek cukor

A mázhoz

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A vaníliás pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a szódabikarbónával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az étolajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a lisztet, végül pedig belekeverjük a tojások habját. A keveréket sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. Ezután megsütjük.

A máz hozzávalóit összekeverjük és a megsült, meleg tészta tetejére kenjük. Miután a tejföl megkötött, felszeleteljük.

Jó étvágyat! Kati


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kráter sütemény recepthez

Zsuzsi - 2012. augusztus 14.
Kedve Kati! Megsütöttem szuper lett! Bár a hőfok beállításával és a sütési idővel picit bajban voltam :)
Pataki Erzsébet - 2012. július 13.
Csináltam azzal a különbséggel, hogy a tejfölbe tettem egy citrom reszelt héját, illetve az egyik adag vaníliás, a másik pedig eper/puncs puding volt. Így felváltva kerültek a tésztaalapba a pudingok. Jól mutatott a szeletelésnél.