Krémes-málnás babapiskóta recept

Krémes-málnás babapiskóta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2931

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütés nélküli babapiskótás finomság

6 személyre

  • 1 liter tej
  • 3.3 dl tejszín
  • 13 dkg cukor
  • 12 db tojás
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kiskanál mandulakivonat
  • 35 dkg babapiskóta
  • 35 dkg málna

A tetejére

  • 5 dl tejszín
  • 3.5 dkg cukor
  • 15 dkg málna
  • 2 evőkanál pirított szeletelt mandula

Elkészítés

A tejet a tejszínnel és a cukorral felmelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.

A krémet visszatesszük a tűzre, és közepes lángon besűrítjük. Ezután jeges vízzel teli edénybe tesszük, 2 percig kevergetjük, hogy lehűljön, majd hozzáadjuk a vanília- és a mandulakivonatot.

Műanyag fóliával letakarjuk, és minimum 4, maximum 24 órára behűtjük.

A krém egyharmadát egy üveg tálalóedénybe simítjuk, és a babapiskóták felét a tetejére fektetjük. (Ha szükséges, a piskótákat eltörjük, és akár 2 rétegben is egymásra rakosgathatjuk.)

Megszórjuk a málna felével, majd újabb réteg krémet, piskótát és málnát teszünk rá. A tetejére kenjük a maradék krémet, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tejszínt a cukorral habbá verjük, az édességre kanalazzuk, majd málnával és pirított mandulával megszórva tálaljuk.


Krémes-málnás babapiskóta recepthez kapcsolódó receptek

Krémes-málnás babapiskóta

Krémes-málnás babapiskóta

Sütés nélküli babapiskótás finomság

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés