Krémes burgonyaleves szalonnával

Krémes burgonyaleves szalonnával
4 személyre

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg zsenge spenót
  • 5 dkg húsos baconszalonna vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 40 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 1 l tej
  • 1 db pasztinák
  • só, bors, frissen reszelt szerecsendió
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Vágjuk apró kockákra a szalonnát. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra. Tisztítsuk meg a pasztinákot, majd reszeljük durvára. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és hagyjuk lecsepegni.

Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábosban. Pirítsuk a hagymát és a szalonnát kb. 3 percig. Szórjuk rá a lisztet és keverjük össze. Forraljuk fel a tejet egy fazékban. Fokozatosan, állandó keverés mellett öntsünk kb. 2,5 dl tejet a hagymás-szalonnás keverékhez. Amikor a keverék besűrűsödött, öntsük hozzá a maradék tejet is, és jól keverjük össze.

Adjuk hozzá a burgonyát és a pasztinákot. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Forraljuk fel a levest, és főzzük alacsony hőfokon kb. 10 percig, illetve amíg a zöldségek majdnem megfőttek. Ekkor adjuk a leveshez a spenótot, és főzzük még kb. 2 percig, illetve amíg a spenót levelei össze nem esnek. Ízesítsük ismét sóval, borssal és szerecsendióval. A levest osszuk négy tányérba és forrón tálaljuk.