Krémes céklás rizottó recept

Krémes céklás rizottó
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3873

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vörös rizs - mégsem kínai étel. Céklás rizottó

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 25 dkg rizs
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1.5 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál tejföl
  • 0.5 csokor frissen aprított kapor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A meghámozott és cikkekre vágott céklát egy sütőpapírral kibélelt hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, majd a sütőben puhára sütjük (kb. 1 óra).

A maradék olajat egy evőkanál vajjal felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, és 4-5 percig pároljuk.

Hozzákeverjük a rizst (úgy, hogy az olajos vaj a rizsszemek felületét teljesen bevonja), majd hozzáöntjük a fehérbort, és 5 percig forraljuk.

Alaposan átkeverjük, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Amikor az alaplé elforrt, újra felöntjük vele a rizst, és ezt addig ismételjük, amíg a rizs puhára nem fő.

A cékla egynegyedét botmixerrel pépesítjük, a többit apró kockára vágjuk, majd a parmezánnal együtt hozzákeverjük a rizshez. Amíg forró, hozzákeverjük a maradék vajat, majd tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk.


Krémes céklás rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Krémes céklás rizottó

Krémes céklás rizottó

Vörös rizs - mégsem kínai étel. Céklás rizottó

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés