Krémes cseresznyés sütemény recept

Krémes cseresznyés sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
20

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a sütemény egy gyorsan összeállítható kevert tésztából készült, egy sima és egy kakaósból - ami hihetetlenül elegánssá teszi ... ráadásul a szép piros cseresznye szemek pedig benne csücsülnek. Tésztára kétféle krém került, egy vaníliás ízű és a legtetejére pedig egy csokis ... hmm isteni finom! Mivel krémes süteményről beszélünk, ezért garantáltan nem száraz. Minden falat belőle maga a mennyország! Érdemes megsütni! ;)
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 40 dkg cseresznye (magozott)
  • Krém hozzávalói:
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás ízű főző pudingpor
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 1 cs. habfix
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (Dr. Oetker Bourbon)
  • Tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

1. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.

2. A tészta masszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.

3. Kivajazott, lisztezett tepsibe először a sárgás tésztát beleöntjük, majd erre rá simítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).

4. Közben elkészítjük a krémet: A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot.

5. A tejszínt a habfixel együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém). A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.

6. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.

7. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk!


Krémes cseresznyés sütemény

Krémes cseresznyés sütemény

Ez a sütemény egy gyorsan összeállítható kevert tésztából készült, egy sima és egy kakaósból - ami hihetetlenül elegánssá teszi ... ráadásul a szép piros cseresznye szemek pedig benne csücsülnek. Tésztára kétféle krém került, egy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés