Krémes cseresznyés sütemény recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Ez a sütemény egy gyorsan összeállítható kevert tésztából készült, egy sima és egy kakaósból - ami hihetetlenül elegánssá teszi ... ráadásul a szép piros cseresznye szemek pedig benne csücsülnek. Tésztára kétféle krém került, egy vaníliás ízű és a legtetejére pedig egy csokis ... hmm isteni finom! Mivel krémes süteményről beszélünk, ezért garantáltan nem száraz. Minden falat belőle maga a mennyország! Érdemes megsütni! ;)
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta hozzávalói:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan) + 2 ek. víz
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg dkg cseresznye (magozott)
Krém hozzávalói:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás ízű főző pudingpor
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
- 1 csomag habfix
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (Dr. Oetker Bourbon)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
Elkészítés
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
1. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
2. A tészta masszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.
3. Kivajazott, lisztezett tepsibe először a sárgás tésztát beleöntjük, majd erre rá simítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).
4. Közben elkészítjük a krémet: A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot.
5. A tejszínt a habfixel együtt kemény habbá felverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém). A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.
6. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük és a már nem annyira meleg felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.
7. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk!