Krémes gombaleves csirkével recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Evett már csirkegombát? Ez most valami olyasmi! krémes gombaleves recept csirkével.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.6 dl olívaolaj
- 2 db póréhagyma
- 40 dkg barna csiperke
- 70 dkg burgonya
- 2 evőkanál friss kakukkfű + a tálaláshoz
- 1.2 dl száraz fehérbor
- 1 l csirkealaplé
- 2.5 dl tejszín
- 30 dkg főtt csirkehús
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott krumplit és a kakukkfüvet, majd 10 percig főzzük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek.
Hozzáadjuk a bort, egy percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével, és további 10 percig forraljuk, míg a krumpli meg nem puhul.
A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk.
Nagy lángon további 1 percig melegítjük, hogy a hús is átforrósodjon, végül kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Krémes gombaleves csirkével recepthez kapcsolódó receptek
Krémes gombaleves csirkével
Evett már csirkegombát? Ez most valami olyasmi! krémes gombaleves recept csirkével.