Krémes gombaleves csirkével recept

Krémes gombaleves csirkével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2412

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Evett már csirkegombát? Ez most valami olyasmi! krémes gombaleves recept csirkével.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.6 dl olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 40 dkg barna csiperke
  • 70 dkg burgonya
  • 2 evőkanál friss kakukkfű + a tálaláshoz
  • 1.2 dl száraz fehérbor
  • 1 l csirkealaplé
  • 2.5 dl tejszín
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott krumplit és a kakukkfüvet, majd 10 percig főzzük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek.

Hozzáadjuk a bort, egy percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével, és további 10 percig forraljuk, míg a krumpli meg nem puhul.

A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk.

Nagy lángon további 1 percig melegítjük, hogy a hús is átforrósodjon, végül kakukkfűvel megszórva tálaljuk.


Krémes gombaleves csirkével recepthez kapcsolódó receptek

Krémes gombaleves csirkével

Krémes gombaleves csirkével

Evett már csirkegombát? Ez most valami olyasmi! krémes gombaleves recept csirkével.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés