Krémes gombaleves csirkével

Krémes gombaleves csirkével

Evett már csirkegombát? Ez most valami olyasmi! krémes gombaleves recept csirkével.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.6 dl olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 40 dkg barna csiperke
  • 70 dkg burgonya
  • 2 evőkanál friss kakukkfű + a tálaláshoz
  • 1.2 dl száraz fehérbor
  • 1 l csirkealaplé
  • 2.5 dl tejszín
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • só, frissen őrölt fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott krumplit és a kakukkfüvet, majd 10 percig főzzük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek.

Hozzáadjuk a bort, egy percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével, és további 10 percig forraljuk, míg a krumpli meg nem puhul.

A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk.

Nagy lángon további 1 percig melegítjük, hogy a hús is átforrósodjon, végül kakukkfűvel megszórva tálaljuk.