Krémes házilag recept

Krémes házilag
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
11920

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 70 dkg házi leveles tészta vagy mirelit tészta

A krémhez:

  • 10 db tojásfehérje
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 liter tej (víz is lehet vagy fele víz fele tej)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

A tésztát 2 részre vágom, és 0.5 centi vastagságúra kinyújtom őket. Tepsire teszem, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben 200 fokon 18 percig sütöm, majd hagyom teljesen kihűlni. A tojásfehérjéket a cukor felével gőz fölött kemény habbá verem. 7 deci tejet s többi cukorral és vaníliás cukorral fölforraljuk.

A maradék tejben a pudingport simára keverjük, majd a forrásban lévő cukros tejbe öntöm. És folyamatosan keverve 2 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről lehúzom és azonnal belekavarom a kemény tojáshabot, óvatosan, hogy ne törjön teljesen össze.

Az alsó tésztalapot egy akkora tepsibe teszem, amelyikbe belefér, a forró krémet egyenletesen rásimítjuk, majd a felső lapot akkora négyzetekre vágom, amekkora kockákra szeretném darabolni. Ezeket a négyzeteket a krém tetejére rakosgatom. Hagyom kihűlni, majd forró vízbe mártott késsel felszeletelem. Készítette: Földi Anikó


Krémes házilag recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés