Krémes paradicsomleves recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Majdnem paradicsom krémleves!
- 5 dkg vaj
- 10 ág kakukkfű (összekötözve)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl rozébor
- 1 liter sűrű paradicsomszósz
- 2 kiskanál cukor
- 1.5 dl tejszín
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, és a bort hozzáöntve 8-10 perc alatt puhára pároljuk.
Nagy lángon hozzáadjuk a paradicsomszószt és a cukor felét, 20-25 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. A kakukkfüvet kivesszük belőle.
Hozzáadjuk a tejszínt, kis lángon 5-6 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a maradék cukrot.
Krémes paradicsomleves recepthez kapcsolódó receptek
Krémes paradicsomleves
Majdnem paradicsom krémleves!