Krémes tojáslikőr

Krémes tojáslikőr

Tavaly karácsonyra csokilikőrt készítettem, most idén pedig tojáslikőrt. Ami isteni finom lett, gyenge, krémes "női" ital. Érdemes felhasználás előtt legalább két nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Igazi vendégváró ital, de egy szép üvegbe töltve akár ajándékba is adhatjuk. Vigyázzunk vele, mert annyira fincsi, hogy rá fogunk járni! :) ;)

12 személyre

  • 5 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2.5 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 2.5 dl alkohol (fehér rum, vodka)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1. A tejet a 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felforraljuk. Félre tesszük hűlni.

2. Tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A KIHŰLT tejszínes tejből néhány kanállal teszünk a cukros tojássárgájához és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad.

3. A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a KIHŰLT tejszínes tejhez és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.

4. Üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk. Jobb ha felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük. Naponta többször rázogassuk össze.