Krémes újkrumpli zöldborsóval és gyöngyhagymával recept

Krémes újkrumpli zöldborsóval és gyöngyhagymával
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2271

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémkrumpli - rém egyszerű

2 személyre

  • 1 kg újkrumpli
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl zsíros tej
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gyöngyhagyma

Elkészítés

A megtisztított egész krumplikat forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd amikor kissé kihűltek, félbevágjuk.

A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ezután fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és időnként megkeverve addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik (kb. 10 perc).

Hozzáadjuk a tejszínt és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a zöldborsót és a gyöngyhagymát, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 8 perc). Az újkrumplival tálaljuk.


Krémes újkrumpli zöldborsóval és gyöngyhagymával

Krémes újkrumpli zöldborsóval és gyöngyhagymával

Krémkrumpli - rém egyszerű

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés