Krémes zellerpüré

Krémes zellerpüré

Babától a papáig - kinek főfogás, kinek köret!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 dl tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A felkockázott zellert és a fokhagymát felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, hozzáadunk egy csipet sót, forralni kezdjük, majd lassú tűzön puhára főzzük, és leszűrjük. A tejet félretesszük.

A zellert a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük, annyi tejet adva hozzá, hogy krémes állagú legyen, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a vajat, és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.