Krémesen almás recept

Krémesen almás
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ősszel készítem főleg, amikor az almalé nyeréskor az almapréselésből megmarad a gyümölcshús. Ennek híján lereszelek, kinyomkodok és megpárolok 1 kg savanykás almát.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés tejföl

A krémhez:

  • 2 db tojás
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 l tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Almatöltelék:

  • 1 kg reszelt alma
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A krémbe valókat simára keverjük és 1/2 l tejjel sűrűre főzzük. A margarint a 15 dkg cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összeforgatjuk. A kifacsart almát kevés margarinon megpároljuk. 10 dkg cukorral és kevés fahéjjal ízesítjük.

A sütemény összeállítása: A kisült lapok közül az alsó lapra kenjük a vaníliás krémet, majd a következő lapot ráfektetjük, erre jön az almatöltelék, majd a 3. lap. Legalább egy éjszakára a hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, majd szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.


Krémesen almás

Krémesen almás

Ősszel készítem főleg, amikor az almalé nyeréskor az almapréselésből megmarad a gyümölcshús. Ennek híján lereszelek, kinyomkodok és megpárolok 1 kg savanykás almát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Krémesen almás recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. augusztus 18.
Másodszori sütéskor az alsó lapra tettem az almapürét, a második lapra kentem a krémet. Így jobb volt beleharapni, ha nem sütis villával ettük:)