Krémsajtos citromgolyó recept

Krémsajtos citromgolyó
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2653

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon egyszerűen elkészíthető bonbonféleség.

4 személyre

  • Citromos tészta hozzávalói 12-14 db-hoz:
  • 6 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 db kisebb tojás
  • 1 db citrom leve és héja
  • 0.25 csomag sütőpor

Krémsajtos töltelék hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
  • 8 dkg porcukor
  • 0.5 teáskanál vaníliaaroma

Csokoládés bevonat hozzávalói:

  • 2 tábla fehér csokoládé
  • sárga zselés ételfesték

Elkészítés

Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet, és a citrom reszelt héját.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.

Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. (én szilikonos formába sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig.

Ezután vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, majd tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy egy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk. (lehet nem kell majd hozzá az összes krém!!!)

Ezután az összegyúrt masszából, formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek a golyók. (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk)

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, még el nem érjük a kívánt színt)

A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.


Krémsajtos citromgolyó recepthez kapcsolódó receptek

Krémsajtos citromgolyó

Krémsajtos citromgolyó

Nagyon egyszerűen elkészíthető bonbonféleség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés