Kreol burgonyasaláta recept

Kreol burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1151

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágott
  • 0 3-4 szál újhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 6 evőkanál almaecet
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 kg apró szemű újburgonya
  • 25 dkg chorizo kolbász (spanyol fokhagymás fajta)
  • 0.5 kiskanál édes-nemes pirospaprika
  • só, cayenne-i bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő sós vízben 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kissé kihűlni, szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.

Közben tisztítsuk meg a lilahagymát, és vágjuk kisebb darabokra. Tisztítsuk meg az újhagymát, mossuk meg, és karikázzuk fel vékonyan. A kolbászt szeleteljük vékonyra.

Adjuk a burgonyához a lilahagymát, az újhagymát, a petrezselymet és 3 evőkanál ecetet. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. A kolbászkarikák mindkét oldalát pirítsuk kb. 8 perc alatt barnára, majd a kolbászt az olajjal együtt keverjük hozzá a burgonyához.

Kevergetve forrósítsuk fel a maradék ecetet a mustárral és a fűszerekkel a serpenyőben, majd öntsük rá a burgonyasalátára, és az egészet keverjük össze könnyed mozdulatokkal.

A recept tápértéke:

Adagonként: 370 kcal (1543 kJ), 12 g fehérje,24 g zsír, 96 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés