Krumplibundás hússzelet recept

Krumplibundás hússzelet
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
12298

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a húsnak panírozásához nem kell lisztet használni. A krumplis panírnak köszönhetően nagyon laktató, így elég ha csak egy finom salátát készítünk mellé.

3 személyre

  • 6 szelet karaj (v. csirkemell, pulykamell)
  • 25 dkg krumpli
  • 3 db tojás
  • kukoricaliszt
  • őröltbors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit megpucolni, majd apróbb kockákra felvágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd krumplinyomón átnyomni és teljesen kihűteni.

A hússzeleteket kiklopfolni, majd besózni és egy rövid ideig állni hagyni.

A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverni az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. (alaposan elkeverni, hogy sima massza legyen)

A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatni, majd pedig a krumplis masszába.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütni. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedni.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.


Krumplibundás hússzelet recepthez kapcsolódó receptek

Krumplibundás hússzelet

Krumplibundás hússzelet

Ennek a húsnak panírozásához nem kell lisztet használni. A krumplis panírnak köszönhetően nagyon laktató, így elég ha csak egy finom salátát készítünk mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés