Krumplikása lecsós csirkemájjal recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A krumplikása a legegyszerűbb, és a legkönnyebben elkészíthető étel, melyhez jól illik a lecsós csirkemáj.
- 50 dkg krumpli
- 1 kávéskanál só
- 2 teáskanál liszt
Lecsós csirkemáj hozzávalói:
- 8 db csirkemáj
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paprika
- 4 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors(ízlés szerint)
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
A megpucolt, és apró kockákra vágott krumplit öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje, adjuk hozzá a sót, majd főzzük puhára. (addig főzzük, hogy a krumpli már szinte szétfőjön)
A puhára főtt krumplit ezután botmixerrel pépesítsük, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük simára, csomómentesre.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve addig főzzük, hogy besűrűsödjön, és elfője a lisztes ízét. (kb. 1-2 perc) Közben kóstoljuk, és ha szükséges még sóval ízesítsük.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel.
Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg kissé összeesik.
Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után a paradicsomot, szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával, majd keverjük össze.
Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kissé összeesik.
Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. (közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána)
Tálaláskor a krumplikására kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, majd úgy kínáljuk. A krumplikása nagyon egyszerű étel, de remekül illik a lecsós csirkemájhoz.