Krumplilepény céklával, tormával recept

Krumplilepény céklával, tormával
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2763

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hármasával csúszik - kérjük, vigyázzon! Nagyon etetős, krumplis muffin.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál tormakrém
  • 1.2 dl tejföl
  • 10 dkg ecetes cékla
  • frissen őrölt fekete bors
  • turbolya a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a tojással és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk. (A felesleges nedvességet lecsepegtetjük.)

A masszát egy vékonyan kivajazott muffinformába kanalazzuk, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.

A tormát összekeverjük a tejföllel, és a krumplilepényekre

kanalazzuk. A tetejükre rendezzük a céklát, és turbolyával tálaljuk.


Krumplilepény céklával, tormával recepthez kapcsolódó receptek

Krumplilepény céklával, tormával

Krumplilepény céklával, tormával

Hármasával csúszik - kérjük, vigyázzon! Nagyon etetős, krumplis muffin.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Krumplilepény céklával, tormával recepthez

Tóth-Farkas Éva - 2011. január 13.
Isteni lehet, és tényleg gyors, és könnyű. Meg is csinálom holnap!