Krumplileves parmezánnal és szalonnával recept

Krumplileves parmezánnal és szalonnával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2288

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy finom krumplileves parmezán sajttal és baconnal

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 25 dkg póréhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg húsos baconszalonna
  • 6 dl húsalaplé
  • 40 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál kakukkfűlevélke
  • só, bors

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Forrásban lévő vízben, kb. 20 perc alatt főzzük puhára. Tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymát, majd vékonyan karikázzuk fel. Főzzük forrásban lévő vízben kb. 15 percig úgy, hogy ropogós maradjon. Öntsük le mindkettőről a vizet.

Közben tisztítsuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Kockázzuk fel a szalonnát. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban, és mérsékelt hőfokon pirítsuk a hagymát és a szalonnát kb. 5 percig. Öntsük rá a húsalaplét, és forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát, majd újra forrósítsuk fel a levest, végül keverjük bele a tejszínt.

Keverjük a levesbe a parmezánt, és hagyjuk benne felolvadni. Ízesítsük sóval, borssal. Kakukkfűvel megszórva,forrón tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanácsnA frissen reszelt parmezánnak sokkal erőteljesebb az íze,nmint a zacskóban árusított reszelt változatnak. Nem ragadnrá a sajt a reszelőre, ha előzőleg megkenjük egy kevésnolajjal.n

A recept tápértéke:

Adagonként: 260 kcal (1084 kJ), 12 g fehérje, 15 g zsír, 19 g szénhidrát


Krumplileves parmezánnal és szalonnával recepthez kapcsolódó receptek

Krumplileves parmezánnal és szalonnával

Krumplileves parmezánnal és szalonnával

Egy finom krumplileves parmezán sajttal és baconnal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés