Krumplipüré gombás vajjal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Kétféle sülthöz passzol: a különlegeshez és az egyszerűhöz
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg szárított gomba
- 1 kg burgonya
- 1.2 dl meleg tej
- 4 dkg vaj
- nagy szemű só
Elkészítés
A gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A kockára vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejjel és a sóval, és burgonyatörővel pürésítjük.
A vajat közepes lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a gombát, és 1-2 percig főzzük, míg a vaj színe aranybarna nem lesz. Tálaláskor a gombás vajat a pürére kanalazzuk.
Krumplipüré gombás vajjal recepthez kapcsolódó receptek
Krumplipüré gombás vajjal
Kétféle sülthöz passzol: a különlegeshez és az egyszerűhöz