Krumplipüré gombás vajjal recept

Krumplipüré gombás vajjal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1612

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kétféle sülthöz passzol: a különlegeshez és az egyszerűhöz

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg szárított gomba
  • 1 kg burgonya
  • 1.2 dl meleg tej
  • 4 dkg vaj
  • nagy szemű só

Elkészítés

A gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A kockára vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejjel és a sóval, és burgonyatörővel pürésítjük.

A vajat közepes lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a gombát, és 1-2 percig főzzük, míg a vaj színe aranybarna nem lesz. Tálaláskor a gombás vajat a pürére kanalazzuk.


Krumplipüré gombás vajjal recepthez kapcsolódó receptek

Krumplipüré gombás vajjal

Krumplipüré gombás vajjal

Kétféle sülthöz passzol: a különlegeshez és az egyszerűhöz

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés