Krumplis palacsinta zöldfűszeres túróval recept

Krumplis palacsinta zöldfűszeres túróval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3294

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • só, bors
  • 1 dl habtejszín
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 60 dkg apró szemű burgonya (lisztes fajta)
  • 6 db tojás
  • frissen reszelt szerecsendió

A zöldfűszeres túróhoz:

  • 1 dl habtejszín
  • 4 evőkanál tej
  • 20 dkg túró
  • 3 evőkanál zöldfűszer apróra vágva

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és forrásban lévő vízben, 25-30 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd hámozzuk meg, és kétszer törjük át burgonyanyomóval.

Keverjük hozzá a lisztet és a tejszínt, majd egyenként a tojásokat, és dolgozzuk össze. Ízesítsük sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Pihentessük a tésztát 20 percig.

Közben készítsük el a zöldfűszeres túrót. Keverjük a túrót krémesre a tejjel. Ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük hozzá a zöldfűszereket. Verjünk kemény habot a tejszínből, keverjük óvatosan a túróhoz, és tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Forrósítsunk fel egy kevés olvasztott vajat egy teflonbevonatú serpenyőben. Kanalazzunk bele annyit a palacsintatésztából, hogy éppen elfedje a serpenyő alját. Süssük a palacsintát közepes hőfokon 1-2 perc alatt aranysárgára, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is 1-2 percig. A serpenyőből kivéve tegyük egy tányérra, és a legalacsonyabb fokozaton előmelegített sütőben tartsuk melegen. Süssünk a tésztából további 7 palacsintát. Kenjük meg mindegyiket a túróval, hajtsuk félbe, és szórjuk meg metélőhagymával. Melegen tálaljuk.

Krumplis palacsinta epres túróval: Az 1. és 2. lépésben leírtak szerint készítsük el a palacsintatésztát, de bors és szerecsendió nélkül. Süssünk belőle 8 palacsintát. Tisztítsunk meg 25 dkg epret, mossuk meg, és vágjuk mindet négyfelé. Keverjünk össze 20 dkg túrót 4 evőkanál tejjel, 2 evőkanál cukorral és az eperrel. Verjünk kemény habot 1 dl tejszínből, és forgassuk össze óvatosan a túróval. Kenjük meg a palacsintákat az epres túróval, hajtsuk őket félbe, és szórjuk meg porcukorral. Melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 500 kcal (2085 kJ), 21 g fehérje, 33 g zsír, 30 g szénhidrát


Krumplis palacsinta zöldfűszeres túróval recepthez kapcsolódó receptek

Krumplis palacsinta zöldfűszeres túróval

Krumplis palacsinta zöldfűszeres túróval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés