Krumplis rétes recept

Krumplis rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Terike27

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
2571

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 3 dkg zsír
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 púpos evőkanál só
  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

A lisztet (én felesen használok rétes és sima lisztet) a zsírral elmorzsolom. A vizet meglangyosítom, és a sót elkeverem benne. A liszt közepébe mélyedést csinálok és a tojás valamint a vizet oda öntöm. Jól kidolgozom, hogy puha tésztát kapjak, amíg sima és ruganyos nem lesz. Két cipóba osztom és lisztezett műanyag tálcára teszem, letakarom egy tállal és kb. 30 percig pihentetem. Közben elkészítem a tölteléket, a krumplit hajában megfőzöm, megpucolom, krumplinyomón lenyomom, sóval pirospaprikával ízesítem.

Egy asztalt leterítek abrosszal, megszórom kicsit lisztelt és a közepébe leteszem, a tésztát kicsit megnyújtom és a tetejét olajjal megkenem, valamint a kezemet is és óvatosan az asztalon körbe körbe járva a kézfejemet a tészta alá téve az asztal szélességűre kihúzogatom úgy, hogy egy kicsi le is lógjon. A széleit a kezemre csavarva leszedegetem (ezt később a másik darabról is leszedem és a kettőt összedolgozva újra ki lehet nyújtani).

A kinyújtott tésztát meghintem olajjal, rászórom a tölteléket egyenletesen elosztva. Az egyik oldalon az abrosz szélét megfogva a tésztát felcsavarom (én egy kicsit dobni szoktam rajta). Tepsit kikenek zsírral és a tepsi hosszának megfelelően belevagdosom a rétest. Megkenem a tetejét felvert tojással és szép pirosra megsütöm.


Krumplis rétes recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés