Krumplis tészta Konyhafőnök módra

Krumplis tészta Konyhafőnök módra

A Konyhafőnök első adásában ezt a népszerű ételt készítette el a séf receptje alapján az összes szakács is. A séf saját tésztát készített, nem a megszokott kockát, hanem szélesmetéltet. Kolbászt aprított a paprikás krumpli alapot lepürésítette, átszűrte, habszifonba töltötte, és ezt a krémet adta a tésztához. Én is elkészítettem az enyémet, bár én nem töltöttem szifonba mert az nincs is. Ettől függetlenül nagyon finomra sikerült, és sok dicséretet kaptam érte.

4 személyre

  • 1 csomag taglietelle tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 30 dkg füstölt nyers kolbász
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 evőkanál olaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítek és a hagymát apróra kockázva megpirítom rajta. Fűszerpaprikát és a paradicsompürét hozzákeverem, és felöntöm kevés vízzel. Sózom, borsozom majd a tisztított és kockára vágott burgonyát is hozzáadom és puhára főzöm.

Egy másik serpenyőt veszek. A kolbászról melegvízbe mártva fejtem le könnyedén a bőrét, és aprítóba morzsalékosra aprítom a füstölt kolbászhúst. Kevés olajon megpirítom, félreteszem. A paprikás krumplit turmixgépbe öntve krémesre dolgozom. Tejföllel dúsítom. Közben forraltam vizet, és a tésztát aldentére főztem. Nem szabad eltörni, mert így összetekerve kerül a tányérra. Ráöntöm a paprikás szószt, és a kolbászmorzsából szórok rá. A metélőhagymát forró olajba dobom pár másodpercre, hogy ropogós legyen. A lilahagyma felkarikázva nyersen kerül fel a tetejére, a pár szál ropogós snidlinggel együtt. Jó étvágyat hozzá!