Krumplis tészta vödrös savanyúval recept

Krumplis tészta vödrös savanyúval
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4531

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, hétköznapi étel, amit nem a paprikás krumpli maradékából készítek. Nyári kincseim egyike, a Vödrös savanyúság nem rontja el!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db krumpli
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál házi zsír
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 30 dkg fodros nagy kocka száraztészta
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

A meghámozott burgonyát apróra vágjuk, annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Ezalatt 2 l olajos, sós vízben al dente készítjük a tésztát (5 percig forraljuk, elzárjuk a hőt, 10 percig fedő alatt pihentetjük, ezalatt jól megduzzad, de roppanós marad), majd leszűrjük.

Nagyobb, mély serpenyőben 2 evőkanál olajon világosra pároljuk - sütjük az apró kockákra vágott/reszelt vöröshagymát. A főtt krumpliról leöntjük a vizet, durvára összetörjük, beleforgatjuk a hagymás zsírba, kicsit még pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, lazán elkeverjük, hozzáforgatjuk a leszűrt tésztát, s ha igényli, utána sózzuk, törött borssal meghintjük, csemege-savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Krumplis tészta vödrös savanyúval recepthez kapcsolódó receptek

Krumplis tészta vödrös savanyúval

Krumplis tészta vödrös savanyúval

Egyszerű, hétköznapi étel, amit nem a paprikás krumpli maradékából készítek. Nyári kincseim egyike, a Vödrös savanyúság nem rontja el!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés