Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
aranyhalacska

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
6291

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csak annak, aki szereti a fűszereset!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg főtt krumpli
  • 70 dkg liszt
  • 3 db tojás + egy a kenéshez
  • 3.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál zsír, ha van sült hús zsírunk akkor még finomabb
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg sajt
  • 2 mokkáskanál fekete bors
  • só ízlés szerint
  • köménymag a tetejére

Elkészítés

Amíg a főtt, áttört krumpli kihűl, felfutatjuk az élesztőt a cukros tejben, amibe 2 evőkanál lisztet keverünk. A lisztet a krumplival, zsírral, 2 db egész tojással, borssal, sóval és a megkelt élesztővel alaposan kidolgozzuk, ha szükséges lehet még lisztet hozzá tenni. 45-55 percig kelni hagyjuk.

Lisztezett deszkára borítjuk és 3 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással. Éles késsel ferde rácsot vágunk a tetejére. Megszórjuk a lereszelt sajttal és köménymaggal meghintjük. A legnagyobb pogácsa szaggató használatával kb.12 db lesz. A maradékot összegyúrjuk, megformázzuk 1 nagy pogácsának , ugyan úgy mint a többit. (rácsozás-kenés-sajt szórás-kömény).

Sütőpapírra téve az előmelegített sütőbe toljuk, a legnagyobb fokozaton 10 percig így sütjük. (kinyitni nem szabad, mert összeesik a kelt tészta). 10 perc után 140 fokon sütjük, míg szép piros lesz. Jó étvágyat.


Krumplis pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Csak annak, aki szereti a fűszereset!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés