Krumplis prósza Zalából recept

Krumplis prósza Zalából
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
8749

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Férjem Zalában született, és megkedveltette velünk ezt a tipikus zalai ételt, amit kissé variálva évente kb. 6 alkalommal ő készít:) A masszába nyomott fokhagymával ízesítve, palacsintasütőben lassú hőn, közepesen vastagra sütve a legízletesebb - szerintem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 4 dl aludttej, kefír vagy natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál só
  • 0.5 dl olaj
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

Nagyobb tálban összekeverjük a tojást, sót, aludttej félét. A nagyon apróra, finomra reszelt nyers krumplit hozzáadjuk, majd a liszttel sűrű állagúvá keverjük.

Olajjal átkent teflonos palacsintasütőbe szűk merőkanálnyi masszát teszünk, lassú hőn sütjük. Két serpenyővel gyorsabban megy, ha az illata miatt már alig bírjuk kivárni elkészültét:). Ízesített tejföllel megkenve frissen, forrón tálaljuk.


Krumplis prósza Zalából

Krumplis prósza Zalából

Férjem Zalában született, és megkedveltette velünk ezt a tipikus zalai ételt, amit kissé variálva évente kb. 6 alkalommal ő készít:) A masszába nyomott fokhagymával ízesítve, palacsintasütőben lassú hőn, közepesen vastagra sütve a legízletesebb…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Krumplis prósza Zalából recepthez

klepcsa - 2011. november 20.
A férjem nagyon szereti,többször elkészíti csak Ő elektromos húsdarálón darálja le a nyers krumplit. Nálunk Zalában /Kiskanizsán/ tepsibe is sütötték,nekem úgy jobban ízlett nem vesz fel annyi zsírt.
thumb
ibi1950 - 2010. október 27.
Kedves Márta! Ezek szerint nálatok is van prósza? És ez a krumpliprósza miért prósza? Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy tájegységenként szinte ugyan azt az ételt máshogy nevezték el. Az én nagyanyám Bakonyi születésű, nagyon jó burgonya termő részről, Náluk az apróra reszelt burgonyából sütött, hasonló, mint amit Te leírtál, volt a berét. Ha vékony lapokra vágták a burgonyát, és tepsibe sütötték palacsinta szerű masszába, akkor az tócsi, Én újabban almareszelőn reszelem a burgonyát, és ízesítem, ez a borzas krumpli. Lásd a receptjét a feltöltött receptjeim között. Bárhogy készítjük, mindenképp finom étel!!
thumb
Receptvarázs - 2010. október 27.
És hívják még sokfelé lepcsánkának is :)
Kiss Józsefné - 2010. október 27.
Gyerekkoromtól ez a kedvenc ételem. Elcserélnék érte bármilyen husit, sütit. Én tócsinak ismerem. Nem ismerek nála finomabb ételt.