Kuglóf recept

Kuglóf
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Megnézték:
2920

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A magyar kuglóf szó a német "Gugelhupf" magyarításával keletkezett. Sütéséhez olyan formára van szükség, amelynek a közepén kürtő van, így a tészta belülről és kívülről egyenletesen kapja a hőt.

12 személyre

  • 4 dkg mandula
  • 3 db tojás
  • 22 dkg vaj
  • 1 kiskanál rum
  • 1 db citrom
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.25 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 4 dkg mazsola
  • 22 dkg liszt
  • vaj
  • vaj és liszt a formához
  • porcukor

Elkészítés

Forrázzuk le a mandulát, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd vágjuk össze. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. Reszeljük le a citrom héját.

A vajat keverjük habosra a porcukorral és 4 tojássárgájával. Adjuk hozzá a rumot, a citromhéjat, a mandulaforgácsot és a megmosott mazsolát.

Szitáljuk össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport, és a tejjel együtt adjuk állandó keverés közben, evőkanalanként a vajas-tojásos masszához.

Verjük fel a 3 tojásfehérjét, és a habot óvatosan forgassuk a tésztába, amely legyen sűrű, de folyékony.

Kenjünk és lisztezzünk ki egy 2 l űrtartalmú kuglófsütőformát. Öntsük a tésztát a formába, és süssük kb. 60 percig. Szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Felső/alsó láng: 175 °C
Gáz: 2. fokozatn


Kuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Kuglóf

Kuglóf

A magyar kuglóf szó a német "Gugelhupf" magyarításával keletkezett. Sütéséhez olyan formára van szükség, amelynek a közepén kürtő van, így a tészta…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés