Kukorica krémleves recept

Kukorica krémleves
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1185

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű, és gyorsan elkészíthető leves.

2 személyre

  • 1 db konzerv csemegekukorica (Bonduelle)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriander
  • 10 dkg bacon
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 1 mokkáskanál chili
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter víz

Elkészítés

A bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a bacont, és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.

A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és a koriandert, majd pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, a reszelt sárgarépát, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük rá a levével együtt a csemegekukoricát, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint chilivel, és öntsük fel a vízzel.

Forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra, és főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.

Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd főzzük még 1-2 percig.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és úgy kínáljuk.


Kukorica krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Kukorica krémleves

Kukorica krémleves

Egy egyszerű, és gyorsan elkészíthető leves.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés