Kukoricakrémleves recept

Kukoricakrémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3448

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ízletes, tápláló krémleves receptje az USA északkeleti részéből, New Englandból származik. Egyszerű és gyorsan elkészíthető kukorica krémleves recept!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg konzerv kukorica
  • 8 dkg pancetta (szalonna)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • só és fekete bors
  • néhány szál friss petrezselyem

Elkészítés

6 dl vizet felforralunk. A kukoricát lecsöpögtetjük, néhány szemet félreteszünk és a többit áttörjük. A pancettát vékony csíkokra vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a pancettát ropogósra sütjük benne.

Mialatt a szalonna sül, a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kis (kb. 5 mm-es) kockákra vágjuk.

A szalonnát kivesszük a serpenyőből, beletesszük a hagymát, és magas hőfokon, állandóan kevergetve enyhén megpirítjuk. A kukoricát és a burgonyát a hagymához adjuk, és a vízzel felöntjük. Fedő alatt 15 percig főzzük.

Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük, finomra összevágjuk és félretesszük. Egy kis edényben a tejszínt a tejjel alacsony hőfokon felmelegítjük, de nem forraljuk.

Ha a burgonya megfőtt, hozzáöntjük a tejszín-tej keveréket, és enyhe tűzön majdnem forrásig hevítjük. Hozzákeverjük a pancettát és sóval, borssal ízesítjük. Petrezselyemmel és a félretett kukoricaszemekkel díszítjük.

Tipp:

A pancetta az olasz konyha alapanyagait árusító üzletekben kapható szalonnaféle, ami nyersen is fogyasztható. Zöld fűszernövényekkel és más fűszerekkel pácolják, majd hónapokig a levegőn szárítják. Használhatunk helyette szalonnát is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 545 kcal/2289 kJ energia, 67 g szénhidrát, 16 g fehérje, 26 g zsír (ebből 10 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Kukoricakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Kukoricakrémleves

Kukoricakrémleves

Az ízletes, tápláló krémleves receptje az USA északkeleti részéből, New Englandból származik. Egyszerű és gyorsan elkészíthető kukorica krémleves recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés