Kukoricapogácsák salátával recept

Kukoricapogácsák salátával
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2123

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós jégsaláta sárga húsú paprikával, a krémes avokádó és a tejszínes, savanykás öntet remek kiegészítője ennek a ropogósra sütött és Tabasco szósszal fűszerezett kukoricapogácsának.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 1 dl tej
  • 3 db póréhagyma
  • 5 szál kapor
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 db jégsaláta
  • 1 db sárga húsú paprika
  • 2 db avokádó
  • 4 evőkanál olívaolaj és
  • 3 evőkanál más növényi olaj
  • 1 evőkanál borecet
  • 10 dkg liszt
  • 2 db nagy tojás
  • só és bors
  • néhány csepp Tabasco szósz
  • 0.5 kiskanál sütőpor

Elkészítés

A kukoricát lecsepegtetjük és félretesszük. A tejet összekeverjük a sóval, a borssal és a Tabasco szósszal.

Az öntethez a póréhagymát megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, egy szálat félreteszünk és a többit apróra vágjuk. A hagymát és a kaprot egy kis tálban a tejföllel elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük

A salátaleveleket megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk vagy szárazra töröljük, és egy nagy tálba tesszük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk és felszeleteljük. Mindkettőt a salátához adjuk. Az olívaolajat és az ecetet összekeverjük, ízesítjük és a salátára öntjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a közepén kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a fűszerezett tejet. Jól összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát.

Az olajat elosztjuk 2 serpenyőbe, felforrósítjuk, majd egy-egy evőkanálnyi tésztából formázott 6-6 pogácsát teszünk mindkét serpenyőbe. 4–5 perc alatt az egyik oldalukat aranysárgára sütjük, miközben a serpenyőket kicsit rázogatjuk, majd megfordítjuk a pogácsákat és 1–2 percig sütjük.

A salátát szétosztjuk négy tányérra, és mindegyikre 3-3 pogácsát teszünk. Kaporral díszítjük. Az öntetet külön kínáljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 667 kcal/2801 kJ energia, 40 g szénhidrát, 13 g fehérje, 52 g zsír (ebből 13 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Kukoricapogácsák salátával recepthez kapcsolódó receptek

Kukoricapogácsák salátával

Kukoricapogácsák salátával

A ropogós jégsaláta sárga húsú paprikával, a krémes avokádó és a tejszínes, savanykás öntet remek kiegészítője ennek a ropogósra sütött és Tabasco szósszal fűszerezett kukoricapogácsának.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés